Alef:regular|700
BANNER DYMAS
Menu

Epilare definitiva cu I.P.L.

Lumina intens pulsata (IPL) este o noua si promitatoate tehnologie cu aplicatii multiple in estetica medicala: epilare progresiv definitiva, tratarea leziunilor vasculare, pigmentare si a acneei. Efectele sunt dintre cele mai bune, iar reactiile adverse sunt minime!

Principiul de actiune este asemanator cu cel al laserului: emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferite structuri ale pielii. Tehnica IPL insa permite selectarea anumitor lungimi de unda ce actioneaza specific pe diferitele structuri (vasele de sange, firul de par, colagenul, glandele sebacee). Lumina odata absorbita este tansformata in caldura care produce distrugerea acestor structuri.
Tehnica IPL are aplicatii multiple. Poate fi folosita pentru indepartarea definitiva a firelor de par (epilare progresiv definitiva), pentru tratarea acneei, a leziunilor pigmentare sau vasculare, pentru reintinerirea pielii (photo rejuvenation).
Lumina actioneaza prin distrugerea radacinii firului de par, pentru ca dupa 6-8 sedinte sa fie distruse 80-90% dintre acestea.

Principiul este urmatorul: lumina pulsata are ca tinta pigmentul din firul de par, distrugand prin incalzire radacina acestuia (procesul se numeste fototermoliza).
Cu cat exista o cantitate mai mare de pigment, deci cu cat firul de par este mai inchis la culoare,cu atat procesul este mai eficient. Nu toate firele de par sunt insa distruse in acelasi timp. Lumina pulsata actioneaza numai pe acele fire de par care se gasesc in faza de crestere. Pe masura ce se realizeaza mai multe sedinte, un numar din ce in ce mai mare de fire este distrus. In final, un procent de 80% pana la 90% din acestea sunt distruse definitiv.

Sedintele de epilare se repeta la un interval de timp care este variabil de la o persoana la alta si in functie de zona tratata. In general, acest interval nu depaseste 8 saptamani, timp in care firele care cresc pot fi epilate prin alte metode (ceara, aparat, lama). Sunt necesare 8 pana la 10 sedinte astfel incat durata intregului tratament se poate intinde pe o perioada de pana la un an. Toamna este deci momentul optim sa incepeti epilarea prin IPL, pentru ca pana la vara sa fi scapat deja de aceasta problema!

Mai trebuie amintit un alt mare avantaj al acestei metode in fata celor conventionale: este nedureroasa! In timpul sedintelor poate sa apara o usoara senzatie de caldura locala sau intepatura cu durata foarte scurta.

Printre avantajele principale mentionam:

  – Pot fi tratate zone mai extinse in aceeasi sedinta;
  – Riscul aparitiei a reactiilor adverse este minim;
  – Mai putina durere si discomfort comparative cu alte metode de epilare;
  – Este eficienta pentru orice zona a corpului ;
  – Nu exista risc de aparitie a cancerului de piele ;
  – Firele distruse nu mai cresc niciodata!
Vezi tarife Fa o programare
Facebook Iconfacebook like button
Copyright 2013