Alef:regular|700
BANNER DYMAS
Menu

Aquagym

Ce este?

Gimnastica acvatica este o metoda foarte placuta si blanda de a-ti lucra musculatura si a-ti sculpta silueta. Exercitiile se realizeaza in apa, asa cum arata si numele acestui sport, iar orele se desfasoara in piscina. Gimnastica acvatica pune in valoare rezistenta apei la miscarile corpului.

Elementul acvatic constituie un mediu ideal pentru activitatea fizica, gratie flotabilitatii: apa face corpul mai usor cu 30% si implicit, miscarile se pot realiza cu mai multa usurinta. Un alt motiv ar fi acela ca desi miscarile sunt mai usoare, apa opune si o rezistenta. Pentru fiecare miscare trebuie sa dublam efortul, exercitiile fiind astfel mult mai eficiente.

Apa formeaza un fel de scut care amortizeaza socurile si permite astfel evitarea traumatismelor articulatiilor. Elementul acvatic usureaza si efortul coloanei vertebrale, adesea exploatata in cazul exercitiilor la sol. Daca te intrebi ce miscari trebuie sa faci in apa, e cazul sa afli ca acestea sunt similar cu cele practicate in mediu terestru. Este vorba de exercitii statice – ridicarea genunchilor, sfoara, foarfeca, fandari laterale, rotire de brate etc. In timpul unei sedinte, toti muschii sunt solicitati: abdominalii, fesierii, coapsele, umerii! Cu cat exercitiile sunt efectuate mai rapid, cu atat rezistenta apei este si ea mai puternica si muschii muncesc mai mult.

Cui se adreseaza?

Acest sport se adreseaza tuturor, inclusive persoanelor sedentare. Ele pot alege un curs pentru incepatori. Aquagym este ideala pentru persoanele supraponderale, batrani si femei insarcinate. Printre altele, exista si exercitii care intaresc spatele, adesea exploatat pe timpul sarcinii.

Ce beneficii are?

O practica regulata a acestui sport (minim doua sedinte pe saptamana) nu va ramane fara rezultate atat din punct de vedere estetic cat si al sanatatii. Silueta este si ea foarte avantajata pentru ca aquagym solicita toata musculatura si o sculpteaza armonios. Se spune ca 30 de minute de aquagym echivaleaza cu 1h30 de exercitii la sol. In ambele cazuri se consuma 600 de calorii.
Apa face un masaj pielii, iar acesta are si efect anticelulitic. In ce priveste sanatatea, aquagym imbunatateste activitatea cardiovasculara si respiratia. Ea favorizeaza si oxigenarea tesuturilor muscular datorita presiunii hidrostatice. Acest sport este ideal pentru persoanele care acuza sindromul de picioare grele.
Vezi tarife Fa o programare
Facebook Iconfacebook like button
Copyright 2013