Alef:regular|700
BANNER DYMAS
Menu

Aquagym pentru gravide

Ce este?

In perioada de sarcina activitatea fizica este utila atat pentru mama cat si pentru fat. In timpul sarcinii constatam ca trupul din ce in ce mai greoi, protesteaza impotriva miscarilor obositoare. Apa, elementul cel mai esential si stravechi, ne vine intotdeauna in ajutor in astfel de cazuri. Presiunea hidrostatica usureaza starea ‘‘insarcinata’’, oferind o senzatie de relaxare coloanei, membrelor si ligamentelor. Burta se rotunjeste si prin aceasta bebelusul obtine mai mult oxigen, are mai mult spatiu de miscare, pe deasupra se formeaza si o legatura stransa intre mama si fat, fiindca pentru putin timp amandoi au acelasi mediu inconjurator, fie el în interiorul sau exteriorul membranei.

Muzica ce insoteste asemenea programe se adapteaza tipurilor de exercitii practicate, facand astfel posibil ca in timpul sesiunilor, gravidele sa se relaxeze, data fiind atmosfera extrem de linistitoare si usurinta cu care se executa exercitiile (datorita efectelor presiunii hidrostatice).

Ce beneficii are?

Antrenarea tuturor grupelor mari de muschi din corp fara a le obosi peste masura.
Imbunatatirea circulatiei sanguine uterine ceea ce este esential pentru dezvoltarea sanatoasa atat a placentei cat si a copilului.
Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, atenuarea edemelor, presiunea ajutand la resorbtia si eliminarea apei din tesuturi
Usurarea circulatiei de intoarcere a sangelui spre inima, ceea ce contribuie la stabilizarea tensiunii arteriale, intarirea tesuturilor, imbunatatirea respiratiei, reglarea digestiei, reducerea tensiunii articulatiilor.
Dincolo de beneficiile miscarii in apa, trebuie mentionata si “starea de bine” pe care gravidele o au dupa practicarea unui asemenea program. Apa reprezintă o modalitate excelenta de relaxare.

Cui se adreseaza?

Gimnastica acvatică pentru gravide se poate practica pe tot parcursul sarcinii, dar cu precădere ea este extrem de utila in ultimul trimestru de sarcina cand datorita “cresterii burticii” miscarile devin tot mai greoaie. Pentru participarea la programele de gimnastica acvatica gravida nu trebuie sa stie sa inoate, apa din piscina avand o adancime de 1,4 metri. Fiecare gravida participa la activitati pe propria răspundere!

Programul de gimnastica acvatica prenatala se practica in centrul Unique Spa dupa 14-16 saptamani de gestatie, moment in care gravida/ cuplul impreuna cu ginecologul si medicul de familie care o supravegheaza pot face o evaluare a sarcinii si stabili de comun acord posibilitatea participarii fara riscuri la programele de gimnastica acvatica.

Vezi tarife Fa o programare
Facebook Iconfacebook like button
Copyright 2013