Alef:regular|700
BANNER DYMAS
Menu

Aquagym pentru bebelusi

Ce este?

Apa, datorita proprietatilor ei, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii fizice si psihice a bebelusului. Bebelusii care iau contact cu apa inca din primele luni de viata, capata sentimente de incredere, curaj, precum si o mare libertate a miscarilor in apa, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor psihomotorie extrem de rapida.

Legatura dintre bebelus si apa este speciala. Timp de 9 luni fatul a trait in siguranta si liniste in uterul matern. Perioada aceasta este evocata de fiecare bebelus cu ocazia contactului cu apa si, in bazin, ei retraiesc in mainile parintilor aceeasi siguranta. In bazin, in conditiile unei ape de calitate aflata la o temperatura corespunzatoare, bebelusul se linisteste si pluteste cu usurinta.

Inceperea timpurie este recomandata si din cauza reflexului de imersie, dar nu pentru faptul ca acesta s-ar pierde cu timpul ci, pentru ca reflexul respirator devine din ce in ce mai puternic cu cresterea bebelusilor iar readucerea capacitatilor subacvatice ale bebelusilor va dura mai mult. Acest reflex se afla printre reactiile de baza ale sistemului nervos central. Pe masura ce creste, activitatea nervoasa este preluata de cortex si reflexele primare dispar. Reflexul de imersie este inascut, la bebelusi apare cand obrazul lor ajunge in apa pentru a proteja caile respiratorii de patrunderea apei. Datorita acestui reflex de imersie si a miscarii sub apa putem fortifica muschii respiratori a bebelusilor si putem intensifica capacitatea lor pulmonara. Acest reflex nu inseamna ca-i putem tine bebelusii oricat sub apa.

Ce beneficii are?

Mediul acvatic este ideal pentru bebelus in faza timpurie a dezvoltarii sale, csnd pe sol inca nu este capabil de miscari in camp gravitational. Forta ascensionala a apei face posibil ca bebelusii sa se miste mult mai intens si mai liber, decat pe sol. Pentru ei este o bucurie imensa aceasta miscare libera. Miscarea in apa inseamna pentru ei primul pas in dezvoltarea coordonarii miscarilor si a deprinderilor. In aceasta stare lipsita de gravitatie, se dezvolta chiar si simtul de echilibru, atat de util ulterior in deprinderea mersului.

Beneficiu primordial

Cel mai important beneficiu al inotului pentru bebelusi este trairea unei bucurii comune si aceasta nu poate fi trecuta, in nici un caz, pe plan secund. Bebeluşii, cu ocazia activitatilor, nu vor invata sa inoate, vor insusi insa anumite tehnici de baza cu ajutorul carora mai tarziu vor invata mai rapid acest sport. Cat sunt micuti, importanta este numai bucuria lor proprie, bucuria familiei iar acest program ne ajuta ca intreaga familie sa iubeasca miscarea sistematica. Inotul bebelusului scoate din rutina zilnica intreaga familie, realizand astfel o legatura mai stransa in cadrul familiei.

Alte beneficii?

  • Dezvoltarea armonioasa a relatiilor parinte-copil si a consolidarii familiei
  • Se micsoreaza senzatia de izolare a mamelor, creandu-se un anturaj in care acestea pot socializa
  • Ajutarea bebelusului in coordonarea miscarilor
  • Stimularea din punct de vedere fizic, neuromotor si chiar psiho-social
  • Prevenirea, vindecarea sau eliminarea simptomelor in cazul unor boli sau anomalii innascute/genetice
  • Pregatirea lectiilor ulterioare de inot
  • Invata mai usor si alte forme de miscari.
  • Imbunatateste functionalitatea aparatului cardio-respirator si forta musculara.
  • Creste rezistenta organismului fata de infectii.
  • Se micsoreaza riscul fata de alergii si de boli respiratorii.
  • Se dezvolta o legatura timpurie cu apa, invata repede scufundarea, si astfel, mai tarziu nu trebuie depus un efort deosebit ca bebelusul sa-si invinga teama de apa.
  • Apar efecte stimulatoare pozitive in dezvoltarea psihica a copilului
  • Se adanceşte legatura parinte-copil, micutii invata sa aiba incredere in parinti si in mediul acvatic
  • Efectul benefic al exercitiilor acvatice asupra calitatii somnului bebelusilor.
  • Prevenirea pozitiilor gresite ale corpului ce apar din ce in ce mai frecvent, pentru copii, miscarea in mediul acvatic este cea mai adecvata forma de miscare in primii ani.

 
Vezi tarife Fa o programare

Facebook Iconfacebook like button
Copyright 2013